Preproste HPE IT rešitve za mala in srednje velika podjetja

Hewlett Packard Enterprise (HPE), skupaj z globalnimi tehnološkimi in lokalnimi partnerji, predstavlja celovite IT rešitve za mala in srednje velika podjetja (HPE SMB IT Solutions). Varne rešitve združujejo HPE ProLiant Tower in Rack Gen10 strežnike, naprednejše sisteme za shranjevanje podatkov in izdelavo varnostnih kopij, programsko opremo, Aruba omrežne rešitve, operativne storitve HPE Pointnext in zmogljivosti za hibridni oblak. Že pripravljene konfiguracije in predlogi omogočajo hitro in preprosto izbiro prave rešitve na enem mestu. Cenovno ugodna ponudba je del rednih promocij, kot je ZLATA PRILOŽNOST. Zato so hitro dobavljive in pripravljene za preprosto namestitev.

Rešitve za mala podjetja in domače pisarne 

Celovite rešitve za mala podjetja in domače pisarne so namenjene organizacijam z do 100 uporabniki in zahtevami po zanesljivem zagotavljanju dostopa do poslovnih aplikacij, varovanju podatkov in povezovanju uporabnikov, ne glede na to, kje se nahajajo. Rešitve omogočajo enostavno namestitev in vzdrževanje ter varno upravljanje z IT infrastrukturo na daljavo.

Napredna IT infrastruktura temelji na varnih, zanesljivih in priljubljenih HPE ProLiant Gen10 strežnikih z Intel procesorji. Standardne značilnosti HPE ProLiant Gen10 strežnikov in orodja za upravljanje omogočajo idealno optimizacijo strežniških virov glede na zahteve poslovnih aplikacij, zagotavljajo visoko stopnjo varnosti strojne opreme skozi celoten življenjski cikel in administratorju z inteligentno avtomatizacijo operativnih nalog ter zmožnostjo popolnega upravljanja na daljavo prihranijo dragoceni čas. Rešitve so osnovane na HPE ProLiant Microserver Gen10 Plus, HPE ProLiant ML30 Gen10 in HPE ProLiant DL20 Gen10 strežnikih.

Hewlett Packard Enterprise in Microsoft sta vodilna svetovna ponudnika IT rešitev, ki ju združuje skupni partnerski ekosistem, močan in širok nabor produktov ter strokovno znanje za reševanje največjih izzivov. Že vrsto let je na voljo HPE Reseller Option Kit (ROK) program, ki omogoča pripravo rešitev z Windows Server 2019 in nakup na enem mestu. V programu HPE ROK so dostopne vse različice Windows Server 2019, vključno z Remote Desktop Services (RDS). Rešitve za mala in srednje velika podjetja vključujejo ustrezno licenciranje Windows Server 2019 operacijskega sistema, ki zagotavlja varno povezavo med lokalnim IT okoljem in Azure oblakom ter omogoča modernizacijo poslovnih aplikacij. Uporabniki lahko dodatno prihranijo pri nakupu novega HPE ProLiant strežnika z osnovnimi in dodatnimi Windows Server 2019 Essentials, Standard in Datacenter licencami, tako da po nakupu zahtevajo delno vračilo kupnine.

Za varno hranjenje in arhiviranje podatkov so v rešitve za mala in srednje velika podjetja vključeni HPE RDX Removable Disk Backup sistemi. HPE RDX omogočajo varnostno kopiranje in arhiviranje podatkov na podoben način kot smo že desetletja vajeni z arhiviranjem podatkov na trakove, ki je še vedno najboljši način za dolgoročno hranjenje podatkov. HPE RDX sistem shranjuje podatke na posebej prilagojene in na zunanje vplive odporne zunanje diske, ki jih je mogoče prenesti in hraniti na varni oddaljeni lokaciji. Tako tudi mala podjetja lahko sledijo dobrim praksam pri varovanju podatkov 3-2-1: tri kopije, na dveh medijih, na eni oddaljeni lokaciji.

Za zanesljivo žično in brezžično povezljivost so vključena stikala in brezžične dostopne točke, za katerimi stoji Aruba, družba v lasti Hewlett Packard Enterprise, ki je že več kot 14 let med vodilnimi globalnimi ponudniki omrežnih rešitev za žična in brezžična omrežja. Portfelj Aruba Instant On je namenjen predvsem malim in srednje velikim organizacijam. Družina Aruba Instant On Wi-Fi dostopnih točk omogoča izbiro med petimi različno zmogljivimi notranjimi dostopnimi točkami, med katerimi je Aruba Instant On AP22 Wi-Fi CERTIFIED 6™ (Wi-Fi 6). Portfelj vključuje tudi dostopno točko Aruba Instant On AP17, ki je odporna na neugodne vremenske vplive in certificirana za zunanjo uporabo. Pri stikalih Aruba Instant On 1930 serije je možno izbirati med sedmimi konfiguracijami, s Class4 PoE ali brez. Stikala imajo omejeno doživljenjsko garancijo, kar pomeni, da so v garanciji še pet let po koncu prodaje. Zaradi zmogljivosti, napredne tehnologije, preprostega upravljanja iz oblaka in ugodne cene, je odlična rešitev tudi za domače pisarne in večja domača okolja. V časih povečanega dela na daljavo uporabniki potrebujejo varno in zanesljivo Wi-Fi omrežje, ki bo zagotavljalo povezavo v svet vsem uporabnikom. Napredno omrežje zagotavlja neprekinjeno povezavo med premikanjem po prostoru, samodejno prilagajanje motnjam v okolju in zagotavljanje prioriteto storitvam, kot so videokonferenčni klici. S Smart Mesh tehnologijo je možno razširiti in zagotoviti Wi-Fi signal na območja, kjer signal ni zanesljiv in napeljava omrežnih kablov ni možna ali ni ekonomsko upravičena. Aruba Instant On omrežje je vzpostavljeno v nekaj preprostih korakih preko upravljavskega orodja v oblaku, ki je dostopno preko mobilne aplikacije ali spletnega portala, in za katerega ni potreben nakup licenc ali naročnine. Vse značilnosti in lastnosti Aruba Instant On rešitve so že vključene v nakup brezžične dostopne točke ali omrežnega stikala. Varnostni popravki in posodobitve programske opreme se samodejno prenesejo, brez posega administratorja, in so na voljo v celotnem življenjskem ciklu opreme.

Predlogi celovitih rešitev

Pripravljeni predlogi za vzpostavitev manjše pisarne so na voljo v treh oblikah, določenih glede na velikost organizacije in število zaposlenih. Konfiguracije so pripravljene na podlagi dobrih praks in identificiranih IT potreb podobnih organizacij po svetu, vendar prilagodljive za pripravo celovite rešitve glede na potrebe posamezne organizacije. So podlaga za razmislek pri pripravi prihodnje in ravno prav dimenzionirane rešitve, ki je na voljo na enem mestu in po promocijskih cenah.

Prvi predlog je namenjen organizacijam z do 10 uporabniki in domačim pisarnam. Vključuje HPE Microserver Gen10 Plus z Intel® Xeon® E-2224 procesorjem in 16 GB RAM delovnega pomnilnika. Diskovni krmilnik HPE Smart Array E208i-p SR poskrbi za štiri 1 TB SATA LFF vrteče diske, ki jih je mogoče združiti v 0, 1, 5 ali 10 RAID polje. Strežnik je nadgrajen s HPE iLO Enablement Kit, ki vključuje HPE iLO Standard licenco za oddaljeno upravljanje. Izbran je operacijski sistem Windows Server 2019 Standard Edition ROK. Strežniški malček HPE Microserver Gen10 Plus je zaradi elegantne oblike in tihega delovanja možno postaviti kar v delovni prostor pisarne. Garancija je nadgrajena s 3-letno podporo in odzivom v naslednjem delovnem dnevu po prijavi napake na lokaciji strežnika. Za varno hranjenje in arhiviranje podatkov na drugem mediju in oddaljeni lokaciji predlog vključuje tudi HPE RDX+ zunanji sistem za varnostno kopiranje podatkov na HPE RDX zunanje diske različnih velikosti, ki so odporni na neugodne zunanje vplive in udarce.  Za brezžično povezavo uporabnikov v pisarni bo poskrbela brezžična dostopna točka Aruba Instant On AP11 Bundle, ki vključuje napajalnik.

Za zahteve organizacij do 25 uporabnikov bo primeren drugi predlog, ki vključuje vključuje HPE ProLiant ML30 Gen10 strežnik z Intel® Xeon® E-2224 procesorjem in z 32 GB RAM delovnega pomnilnika. Tudi v tem strežniku za diske poskrbi krmilnik HPE Smart Array P408i-p SR z 96 W baterijo. Strežnik lahko gosti dva 300 GB SAS SFF ter štiri 1,2 TB SAS SFF vrteče diske. Redundantno napajanje je zagotovljeno z dvema 500 W napajalnikoma. Tudi v tem primeru je izbran operacijski sistem Windows Server 2019 Standard Edition ROK. Za upravljanje s strežnikom na daljavo je že poskrbljeno s čipom iLO5 ter priloženo iLO Standard licenco, ki je “osnovna oprema” vsakega HPE ProLiant Gen10 Tower ali Rack strežnika. Garancija je nadgrajena s 3-letno podporo in odzivom v naslednjem delovnem dnevu po prijavi napake na lokaciji strežnika. Tudi pri tem predlogu je za varno shranjevanje in arhiviranje podatkov poskrbljeno z zunanjim HPE RDX+ sistemom. Za dodatno zanesljivost in fleksibilnost pri varovanju podatkov je mogoče rešitev nadgraditi še s posebnimi programskimi rešitvami, kot je npr. VEEAM, ki je tudi na voljo preko HPE prodajnega kanala. Za omrežje organizacije velikosti 25 uporabnikov bo zadostovalo stikalo Aruba Instant On 1930 24G 4SFP/SFP+ Class4 PoE (195 W), dve brezžični dostopni točki Aruba Instant On AP12 in zmogljivejša Aruba Instant On AP15, ki bo zadostila zahtevam večjega števila zahtevnih uporabnikov v njenem dosegu.

Tretji predlog je namenjen nekoliko večjim organizacijam z do 100 uporabniki. Predlog vključuje rack strežnik HPE ProLiant DL20 Gen10 z Intel® Xeon® E-2236 procesorjem in 32 GB RAM delovnega pomnilnika. HPE Smart Array E208i-a SR bo krmilil dva 240 GB SATA RI SDD SDD pogona in dva 2,4 TB SAS 12G SFF vrteča diska. Za razpoložljivost strežnika bosta poskrbela dva redundantna 500 W napajalnika. Tudi HPE ProLiant DL20 Gen10 strežnik že ima v osnovi vgrajeno tehnologijo HPE Integrated Lights-Out (iLO) za upravljanje. Strežnik bo poganjal operacijski sistem Windows Server 2019 Standard Edition ROK. Poleg osnovnega strežnika za poslovne aplikacije je v predlog vključen tudi rack NAS strežnik HPE StoreEasy 1460 8 TB SATA Storage za centralno hranjenje in izmenjevanje dokumentov, slik, avdio in video datotek. NAS strežnik je osnovan na prednaloženem operacijskem sistemu Microsoft Windows Storage Server 2016 Standard Edition in ga je preprosto upravljati preko HPE StoreEasy Management Console orodja. Oba strežnika imata nadgrajeno garancijo s 3-letno podporo in odzivom v naslednjem delovnem dnevu po prijavi napake na lokaciji. Za dodatno varnost podatkov in arhiviranje je vključen HPE RDX+ zunanji sistem. Za zanesljive povezave in napredno omrežje, ki ga je preprosto v celoti upravljati preko mobilne aplikacije ali spletnega portala v oblaku, bosta poskrbeli dve stikali Aruba Instant On 1930 48G 4SFP/SFP+ Class4 PoE (370 W). Za brezžični del omrežja bodo zadostovale štiri brezžične dostopne točke Aruba Instant On AP12 ter zmogljivejša dostopna točka Aruba Instant On AP15.

Kako izbrati pravo rešitev?

Opisani predlogi naj bodo osnova za pogovor s HPE partnerji, ki vam bodo na podlagi vaših potreb in zahtev, strokovno svetovali in pripravili za vas najbolj ustrezno rešitev ter priskrbeli najugodnejšo ponudbo. Široka mreža strokovno usposobljenih HPE in Aruba distributerjev in partnerjev s širokim IT znanjem vam zagotavlja uspešno in hitro namestitev ter redno vzdrževanje vašega IT sistema, ki omogoča neprekinjeno poslovanje.

Prispevek je povzet po blogu podjetja HPE Selectium.

Julij 2021

 • P
 • T
 • S
 • Č
 • P
 • S
 • N
 •  
 •  
 •  
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19
 • 20
 • 21
 • 22
 • 23
 • 24
 • 25
 • 26
 • 27
 • 28
 • 29

  Aruba Instant On Wi-Fi dostopne točke zdaj z 2-letno garancijo
  Aruba z Instant On rešitvijo prinaša sodobne omrežne tehnologije malim in srednje velikim organizacijam – z vsemi funkcionalnostmi po ugodni nakupni ceni, brez dodatnih in skritih stroškov. Aruba Instant On stikala in brezžične dostopne ...

 • 30
 • 31
 •  

Vprašajte nas!

Kontaktirajte nas, zahtevajte ponudbo ali servisni zahtevek prek kontaktnega obrazca prek kontaktnega obrazca in odgovorili vam bomo kar najhitreje!

Prejmite obvestila

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Pravna podlaga

Podlaga za obvestilo je spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1), ki je začel veljati v začetku leta 2013. Prinesel je nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika.

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne datoteke, pomembne za delovanje spletnih strani, največkrat z namenom, da je uporabnikova izkušnja boljša.

Piškotek običajno vsebuje zaporedje črk in številk, ki se naloži na uporabnikov računalnik, ko ta obišče določeno spletno stran. Ob vsakem ponovnem obisku bo spletna stran pridobila podatek o naloženem piškotku in uporabnika prepoznala.

Poleg funkcije izboljšanja uporabniške izkušnje je njihov namen različen. Piškotki se lahko uporabljajo tudi za analizo vedenja ali prepoznavanje uporabnikov. Zato ločimo različne vrste piškotkov.

Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo na tej spletni strani

Piškotki, ki jih uporabljamo na tej strani sledijo smernicam:

1. Nujno potrebni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo uporabo nujno potrebnih komponent za pravilno delovanje spletne strani. Brez teh piškotov servisi, ki jih želite uporabljati na tej spletni strani, ne bi delovali pravilno (npr. prijava, nakupni proces, ...).

2. Izkustveni piškotki

Tovrstni piškotki zbirajo podatke, kako se uporabniki vedejo na spletni strani z namenom izboljšanja izkustvene komponente spletne strani (npr. katere dele spletne strani obiskujejo najpogosteje). Ti piškotki ne zbirajo informacij, preko katerih bi lahko identificirali uporabnika.

3. Funkcionalni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo spletni strani, da si zapomni nekatere vaše nastavitve in izbire (npr. uporabniško ime, jezik, regijo) in zagotavlja napredne, personalizirane funkcije. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletni strani.

4. Oglasni ali ciljani piškotki

Tovrstne piškotke najpogosteje uporabljajo oglaševalska in družabna omrežja (tretje strani) z namenom, da vam prikažejo bolj ciljane oglase, omejujejo ponavljanje oglasov ali merijo učinkovitost oglaševalskih akcij. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletu.

Nadzor piškotkov

Za uporabo piškotkov se odločate sami. Piškotke lahko vedno odstranite in s tem odstranite vašo prepoznavnost na spletu. Prav tako večino brskalnikov lahko nastavite tako, da piškotkov ne shranjujejo.

Za informacije o možnostih posameznih brskalnikov predlagamo, da si ogledate nastavitve.

Upravljalec piškotkov

ATR.SIS d.o.o.